WeMind låter alla anställda springa Mental Health Run

Mental Health Run är årets viktigaste och roligaste välgörenhetslopp, där allt överskott går till vår insamling för mer suicidpreventiv, psykiatrisk och psykologisk forskning. Loppet har funnits sedan 2015 och startades av läkaren Anna Malmqvist, efter att två personer i hennes närhet tagit sina liv inom loppet av ett par veckor. I år går loppet av stapeln i Stockholm 30 sep kl. 13.00 eller virtuellt 1–10 okt där du är.  

Förra året beslutade WeMind att betala startplatsen för alla sina anställda över hela landet. WeMind är Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrin och behandlar över 20 000 patienter på 13 kliniker runt om i landet.

– Mental Health Run är nog årets höjdpunkt! Vi älskar att röra på oss ihop med andra för en god sak! Och att pengarna går till psykiatriforskning kunde inte vara viktigare, säger WeMinds grundare och vd Urban Pettersson Bargo. 

Urban var en av alla WeMind:are som sprang loppet förra året, då nytt deltagarrekord slogs – 1586 löpare sprang, gick eller rullade i Stockholm eller på distans runt om i världen.

Vi hoppas att WeMind inspirerar andra psykiatrivårdgivare att följa deras exempel – att psykiatripersonal bidrar till öppenhet och minskad stigmatisering kring psykisk sjukdom tycker vi är toppen! Läs mer om loppet och anmäl dig på mentalhealthrun.se